Palandöken’de Kurtuluş Coşkusu

12 Mart 2022 11:20

12 Mart Erzurum’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıl dönümü nedeniyle, Palandöken Belediyesi Türk Musikisi Topluluğu tarafından ‘Türkülerle Erzurum’ Konseri verildi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde verilen konsere ilgi, yoğun oldu. Salonu hınca hınç dolduran Erzurumlular, kurtuluş coşkusunu doyasıya yaşadı.
Okudukları Erzurum türküleriyle katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşatan Palandöken Belediyesi Türk Musikisi Topluluğu, büyük beğeni topladı. Dadaşların ayakta alkışladığı topluluğa, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar da övgü dolu sözlerle teşekkür etti.

Başkan Sunar, “Bu güzel günde, nezih bir topluluğu dadaşlarla buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. İşinin erbabı olan çok güzide insanlar bir araya gelerek böyle bir topluluk oluşturdular. Çok kıymetli bir şefleri var, Selçuk İçoğlu hocamız. Kendileriyle bir arada bulunmaktan, bu faaliyetleri birlikte yürütmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi

12 Mart’ın anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada ise Başkan Sunar, 12 Mart’ın milli azim ve kararlılığın ifadesi olduğuna vurgu yaptı. Başkan Sunar, “12 Mart 1918 milli şahlanış ve dirilişin ilhamı, cumhuriyetin temelidir.” dedi
Cumhuriyete giden yolun Erzurum’un düşman işgalinden kurtarılışıyla açıldığını ifade eden Başkan Sunar, 12 Mart 1918’de Düşman işgalinden kurtarılan Erzurum’un, 23 Temmuz 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen Erzurum Kongresi’ne ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, ilin Cumhuriyet kuran şehir olarak adını tarihe yazdırdığını belirtti. Başkan Sunar, “Esasında 12 Mart 1918 yalnız Erzurum´un değil, bir ulusun yeniden ayağa kalkışı, bir destan kaydıdır.

Cumhuriyetin temeli, 12 Mart 1918’de Erzurum’un düşman işgalinden kurtarılışıyla atılmıştır.” kaydını düştü.
Konuşmasında, 12 Mart 1921 ‘de asil milletimizin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı’nın kabul edildiğini de hatırlatan Başkan Sunar, “İstiklal Marşı, asil Milletimizin bağımsızlık azminin, birlik ve beraberlik şuurunun dizelere dökülmüş halidir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bu vesileyle rahmetle anıyor, "Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın!" niyazına amin diyoruz.” ifadelerini kullandı