Vahit TANAS

E-Posta: basin@palandoken.bel.tr

Müdürlük Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik

Görev Tanımı ve Faaliyet Alanı

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, belediyemiz tarafından üretilen hizmet hakkında halkın ve özellikle de o hizmetten yararlanacak olan bireylerin bilgilenmesini sağlamak; yürüttüğü çalışmalarla kamuoyunun Palandöken Belediyesi’ni dolaysız biçimde tanıması ve değerlendirmesi amacıyla hedef kitlelerle etkin ve sağlıklı iletişim kurmak; müdürlüğün görev, yetki ve sorumlulukları arasındadır.

Yetki ve Sorumluluklar

Basın Danışmanlığı, temel olarak Palandöken Belediyesi ve Belediye Başkanı Sayın Av. Muhammet SUNAR ile medya arasındaki ilişkileri düzenlemek ve geliştirmekle görevlidir. Bu çerçevede Basın Danışmanlığı, Av. Muhammet SUNAR ve Palandöken Belediyesi markasının bilinirliliğini ve tanınırlığını artırmak amacıyla proje geliştirip, projelerin medyada yer alması için çalışmaktadır. Basın Danışmanlığı; medyada Palandöken Belediyesi ve Belediye Başkanı Sayın Av. Muhammet SUNAR ile ilgili haberlerin yayımlanmasını, yayımlanacağı öğrenilen haberlerde belediyenin de görüşlerinin yer almasını, projeler ve icraatlar la ilgili doğru bilgilerin kamuoyuna yayılmasını sağlamaktadır. Basın Danışmanlığı; gazete, televizyon, internet medyası ve ulusal haber ajanslarla geliştirdiği ilişkiler sayesinde, belediye etkinliklerinin ulusal çapta haber olmasını sağlamakta, ayrıca medyanın gerek zamansızlıktan gerekse personel yetersizliğinden yetişemediği durumlarda müdürlüğe ait kamera görüntüleri ve fotoğraflarla desteklediği haberleri medyaya servis ederek, medyanın eksikliğini de gidermektedir. Basın Danışmanlığı; günlük gazeteleri okuyarak öncelikle Belediye Başkanımız Sayın Av. Muhammet SUNAR, Belediyemiz, Büyükşehir Belediyesi, diğer belediyeler ve Merkezi Hükümetin yerel yönetimler hakkında yapmış olduğu çalışmaların haberlerini takip ederek, günlük olarak Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları ve ilgili müdürlüklere sunmaktadır.

Belediyenin gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve teknik faaliyetlerin tanıtım, duyuru, broşür, vinil, bez afiş, program davetiyesi, kutlama kartları, raket billboard çalışmaları vb. basılı duyuru malzemeleri, kültür sanat broşürünün basımı ve dağıtımının takibi, kitap basılması, afiş çalışması, raket ve billboard çalışması, alan süsleme çalışmaları müdürlük tarafından gerçekleştirilmektedir.

Müdürlük; 'Halkla İlişkiler' çalışmaları kapsamında belediye ile vatandaşlar arasında köprü vazifesi görerek; kamuoyu oluşturulması, vatandaşların haklarının korunması, sorunlarının giderilmesi, bilgilendirme ve düşüncelerini alma amacıyla halk günleri, halk meclisi toplantıları, ev, esnaf, okul ve dernek ziyaretleri organize etmektedir..

,